Projectes > Als centres educatius

Als centres educatius

Category: projecte

Els projectes els fem “a mida” tenint en compte les necessitats i interessos de cada context, així com els objectius que es persegueixen. El projecte “Art, Creativitat i Convivència. Inclusió i diversitat” és doncs molt flexible, i pot iniciar-se amb un Diagnòstic (dut a terme per ARTransforma) que permeti destacar prioritats, mancances, etc. i dissenyar un projecte adient. Els projectes poden ser de curta durada, anuals, o amb continuïtat.

Es pot dur a terme a qualsevol centre educatiu, cultural o social (o amb més d’un d’aquests) que vulgui explorar les arts (música, dansa, o altres arts, així com diverses arts de manera transversal), la diversitat, la inclusió i qualsevol tema que se’n pugui derivar, com el bulling, el dret a estimar i ser estimat, el respecte vers un mateix i vers els altres, la identitat, etc.

 

A on?

* Escoles Bressol

* Escoles de primària i/o secundària, batxillerat, Instituts o Universitats

* Escoles d’Educació Especial

* Escoles de música (i/o d’altres expressions artístiques)

* Etc.

 

Què fem?

* Xerrades i tallers per a l’alumnat, per a sensibilitzar sobre l’accés a les arts per part de tothom, sobre l’aportació de totes les persones a la cultura, sobre inclusió, diversitat, bulling, respecte a un mateix i als altres. 

* Formacions i assessorament per a claustres de mestres, equips de professionals dels centres, etc. sobre accessibilitat universal, el poder de les arts, la transversalitat artística, la creativitat. 

* Xerrades i tallers per a famílies.

* Dissenyem, liderem i/o acompanyem projectes de curta durada, llarga durada o de continuïtat per a centres. Fem avaluacions de diagnòstic per a detectar mancances i objectius a treballar en l’àmbit de la creativitat, la inclusió i la participació.

 

Alguns exemples:

Accions i projectes d’Art, Creativitat i Convivència. Inclusió i Diversitat amb l’Escola teixidores de Gràcia i l’escola d’educació especial Les Girafes Blaves (Nexe Fundació)

  1. Vídeo del projecte
  2. Qui és Baldiri?
  3. La mà viatgera

Diferents accions i projectes a l’Escola dels Encants  – punxa per veure els vídeos –

Exposició Els sons visibles

Extraescolars

Altres (veure “Taller-Concert“, “La tribu inefable“…)

 

Amb la col·laboració de: