Projectes > Compartides, el valor social de les arts

Compartides, el valor social de les arts

Category: projecte

Lev Tolstoi deia que el valor social de l’art recau en el fet que amb les arts, a través d’elles, les persones compartim emocions.

El projecte s’inspira en aquest valor que l’escriptor, filòsof i reformador de l’educació rus (un dels primers a reclamar el dret a l’educació per a tothom) va expressar. Amb la idea de que el valor social de les arts està en compartir emocions, i en que les emocions, com les lluites, compartides, tenen més força. Així presentem Compartides, el valor social de les arts.

El projecte fusiona diferents companyies i altres artistes, professionals i no-professionals, de música i dansa, amb i sense diversitat funcional, en un procés creatiu i humà intens, que desemboca en una producció a compartir, amb el públic general, lluites i emocions al voltant de temes sel·leccionats a cada edició com a punt de partida de processos creatius que no sabem a on ens duran.

Han format part de COMPARTIDES: la Companyia Yur Dance, la Companyia Les Impuxibles, els Centres Ocupacionals La Marina i 1981 d’ASPROSEAT, l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, el Cor NovAura, entre d’altres.

Edicions

Aquest projecte funciona per edicions que normalment duren 1 curs i que són independents entre elles (diferents participants, diferents temàtiques a treballar, etc ).

EDICIÓ PILOT: Els límits – “La pell als marges”

EDICIÓ 2017-2018: El conflicte – “Fènix”

EDICIÓ 2019-2021: La identitat – “Identitats”

EDICIÓ 2021-2022: “Capgirar”

Galeria del projecte

Podeu trobar la llista de reproducció de Compartides i projectes semblants aquí. 

Inscripcions curs 2022-23 obertes

Com a entitat (sector social, educatiu, cultural, de la salut)
De manera individual (famílies/participants/usuaris individualment)
 

 

Amb la col·laboració de: