Projectes > Els sons visibles

Els sons visibles

Category: projecte

Exposició fotogràfica

Imatges d’Ariadna Trias i textos de Màrius Serra
http://elssonsvisibles.blogspot.com.es

 

sons2

L’exposició fotogràfica Els sons visibles s’emmarca dins del projecte MÚSICA A L’ABAST, la música de les persones diverses, que pretén fomentar l’igualtat d’oportunitats en les arts així com reconèixer el potencial creatiu de les persones. En aquest projecte, infants, joves i adults amb diversitat funcional participen regularment en activitats musicals aportant la seva forma singular d’experimentar la música i d’interactuar a través d’aquesta.

Els sons visibles és un recull de mirades on es contemplen moments d ́aprenentatge, experiències viscudes i emocions compartides a través de l’art. És la nostra manera d’ajudar a repensar la visió de l’art i de la creativitat, de començar a desmuntar perjudicis i esborrar estigmes al voltant de la paraula discapacitat.

Els sons visibles vol ser una finestra oberta cap a tots els que no formen part del projecte, incidint així, d’una manera o altra, a aspectes de sensibilització social i de coneixement general sobre la Discapacitat i de l’Art.
Es tracta de 28 imatges de la fotògrafa Ariadna Trias que ilustren la participació d’infants, joves i adults amb diversitat funcional en activitats força comuns en la vida de la major part de la població. Fotografies que ens conmouen, emocionen i desperten noves visions del nostre entorn.

Les imatges vénen acompanyades de textos de l’escriptor Màrius Serra; textos que ens conviden a la reflexió, a somriure, i que -juntament amb la imatge que acompanyen- ens transmeten el què els nostres protagonistes no ens poden explicar en paraules.

L’exposició pot també anar acompanyada d’algun (o més d’un) mòdul de Formació. Els diferents mòduls inclouen diferents temàtiques i estan dissenyats per a diferents àmbits i edats (públic general, estudiants del camp de la discapacitat, professorat i alumnat en el camp de la música, escoles de primària, secundària, batxillerat, universitat, etc.), a contractar per l’entitat interessada.

Mes informació i sol.licitud d’acollida d’Els sons visibles: info@artransforma.org