Projectes > Edició 2018-2019: “El pas del temps”

Edició 2018-2019: “El pas del temps”

ARTransforma celebra el 10è aniversari amb l’espectacle “El pas del temps” al Mercat de les Flors, el dia 16 de juny de 2019, a les 19:30h.

En el seu 10è aniversari, és un referent en projectes culturals d’impacte social, sobretot de música i dansa, i majoritàriament amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Enguany ha obtingut el Premi Barcelona Innovació Educativa 2019 de l’Ajuntament de Barcelona.
L’espectacle EL PAS DEL TEMPS celebra el passat amb pinzellades de processos creatius dels projectes “Orquestra Integrada per joves amb i sense diversitat funcional” i “Compartides, el valor social de les arts” d’anys anteriors alhora que ens convida a reflexionar sobre el coneixement i la percepció que tenim del temps…
Ens endinsem en la vivència de Kairós, Aión i Cronos, deus del temps, en el moviment (de la dansa i del so) que fa possible l’existència del temps, en la termodinàmica, l’entropia, al caos. Passat, present i futur, l’eternitat, l’instant. El temps que s’allarga o es congela, el de la història i el del relat. El temps per morir i el temps per respirar.

“I, sobretot, no oblidis que el teu temps
és aquest temps que t’ha tocat viure:
no un altre, i no en desertis”

Miquel Martí i Pol

El projecte aglutina entitats socials, educatives i culturals, que treballen col·lectivament i de manera participativa en un procés creatiu de 9 mesos que desemboca en la posada en escena al Mercat de les Flors. A l’espectacle EL PAS DEL TEMPS hi participa el Centre Ocupacional Bogatell (Icaria Iniciatives Socials), el Centre Ocupacional 1981 i el Centre Ocupacional La Marina (ASPROSEAT), l’Orquestra Simfònica i la Coral Back Beat de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu – Pich Santasusana, el cor The Beating Souls, 14 inscrits de manera individual, voluntariat i professionals. Els professionals són els de cada entitat participant i els de l’equip d’ARTransforma (en aquest projecte): Santi Carcasona, Albert Gumí, Júlia Matas, Nacho Melús i Queralt Prats.

Vídeo promocional:

VÍDEO DE LA POSADA EN ESCENA AL MERCAT DE LES FLORS