Projectes > Orquestra Integrada

Orquestra Integrada

Category: projecte

per joves músics amb i sense diversitat funcional

Un projecte ideat, impulsat i dirigit per Queralt Prats, iniciat el 2013, que proposa fusionar agrupacions musicals i músics, amb i sense diversitat funcional, per explorar la creativitat, la transversalitat artística i la innovació en una base de formació musical orquestral inclusiva.

En la primera edició, l’Orquestra Integrada neix amb la fusió de 3 formacions orquestrals ja existents i es presenta al CMMB en un concert de Soundpainting, percussió corporal i pintura (entra a l’enllaç Orquestra Integrada 2013 per veure el vídeo d’aquesta primera edició).

A la segona edició, l’Orquestra Integrada interpreta obres originals i inèdites, d’Albert Gumí; l’estrena es fa a l’Auditori del Conservatori del Liceu (entra a l’enllaç Orquestra Integrada 2014 per a més informació).

Per a la tercera edició, el projecte se suma al projecte “Et toca a tu” de l’OBC.

La darrera posada en escena del projecte és el 26 de novembre 2016, a la Sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona, amb orquestra simfònica, coral, dansa i narració. Entra a l’enllaç Orquestra Integrada Tardor 2016 per a més informació. Si desitges el DVD amb l’espectacle íntegre i el llibret (amb els textos de Màrius Serra i les lletres de les cançons), el pots demanar a info@artransforma.org

Després d’algunes experiències prèvies a Berga o amb la JONC, actualment s’està fent una prova pilot del projecte Orquestra Integrada ad hoc, vinculada a la Diputació de Barcelona, a Sant Sadurní d’Anoia. Podeu veure’n un vídeo aquí. Es preveu que aquesta experiència (una versió reduïda del projecte) es podrà fer arribar a tots els municipis, mentre seguim treballant en propostes originals, innovadores, creatives i amb processos importants i rics, humanament i artística.

> Orquestra Integrada 2013

> Orquestra Integrada 2014

> Orquestra Integrada edició “Et toca a tu”

> Orquestra Integrada Tardor 2016

> Orquestra Integrada a Sant Sadurní d’Anoia

> Orquestra Integrada 2017-2018

> Orquestra Integrada 2019 – 10 anys d’ARTrasforma!

> Orquestra Integrada 2020 – La Identitat

Vols fer-te soci o fer-nos un donatiu per a ajudar-nos en aquest projecte?

oi2

 

Impulsat amb la col·laboració de: