Projectes > Ukessomriures

Ukessomriures

uke
Category: projecte

Ukessomriures és una iniciativa que neix el 2017 de la il·lusió d’un grupet d’ukulelistes motivats per a compartir la màgia de la música oferint concerts solidaris i participatius en diferents entitats socials.

És un projecte musical, solidari i educatiu que vol apropar la música a col·lectius que, pels motius que sigui, no tenen fàcil d’accedir-hi, com: persones amb diversitat funcional intel·lectual o física, persones amb problemàtiques de salut mental i trastorns mentals greus, gent gran, entre d’altres.

Ukessomriures defineix el seu objectiu: «Quatre cordes, quatre desitjos: inclusió, emoció, il·lusions i somriures». Utilitzen l’ukulele perquè és un instrument amable, alegre i versàtil que convida a tothom a la participació.

Des de setembre de 2018 Ukessomriures forma part d’ARTransforma, on continua amb la seva tasca (Concerts Solidaris, Concerts-Taller, Tallers de Música i Moviment, entre d’altres) tot sumant esforços per vetllar per valors com la participació i la inclusió a través de les arts, fent arribar aquestes a tothom.

Concerts Solidaris: Ukessomriures ofereix un repertori adequat a cada públic, amb cançons conegudes amb gran diversitat de llengües i estils. Amb una durada flexible, els concerts busquen apropar la música a la gent d’una manera oberta, amb la intenció d’afavorir la interacció amb els espectadors. Ukessomriures proporciona un cançoner amb les lletres de les cançons i petits instruments de percussió. La seva música està pensada per ser feta «amb» el públic.

Mira el video

Concerts-Taller: És una activitat en la que es treballa durant un temps unes quantes cançons amb l’objectiu de pujar tots junts a l’escenari a interpretar el què s’ha après. Es tracta d’una activitat que motiva, estimula i enriqueix els participants alhora que els visibilitza.

Fotos

Taller música-moviment: Es tracta d’un espai on s’aprofundeix en la música i el moviment. Comprovem què és la música, el seu origen, el que ens fa sentir, la mirem com a activitat quotidiana i com a activitat artística i experimentem com podem habitar-la a través del cos. Es treballa amb els ukuleles i diferents instruments de percussió, exercicis de dansa, moviment i l’expressió corporal.

Mira el video

Tenim la nostra propia pàgina de Facebook, segueix-nos!