Qui som

A ARTransforma sóm professionals de l'àmbit artístic, educatiu i social treballant col.laborativament i en diferents projectes. Una part important de l'equip la forma el voluntariat, present també en les tasques d'estructura de l'entitat i en cada projecte o acció.

“Durant segles es va pensar que la creativitat era un do innat que posseïen només unes quantes persones, però ara sabem que la creativitat és un ingredient que tothom té i que es pot educar i potenciar. També sabem que per a algunes persones, la creativitat és una manera de ser i de viure, que ens dibuixa camins cap a un món millor, més just, amb més oportunitats, i més bonic. I aquesta fita ens apassiona.

Amb la creativitat com a única via possible, hem creat i tirem endavant ARTransforma: canviant la mirada vers les arts, l'educació, les persones... imaginant i somiant, treballant de valent per a transcendir els somnis... amb una actitud oberta, convertint amenaces en reptes i oportunitats, compartint i aprenent, prenent riscos i gaudint dels processos.

ARTransforma és una entitat sense ànim de lucre, creada l'any 2009 per professionals de la cultura, de l'art i de l'àmbit social, amb l'objectiu de fomentar oportunitats de participació, educació i professionalització artística. Treballem per a fer realitat la resolució 48/96 de l'ONU: El dret a la cultura és un dret inalienable a la persona. La igualtat d'oportunitats pel que fa a l'accés a la cultura, a les obres d'art, al patrimoni i a les pràctiques artístiques és un dels valors de la identitat.

L'art per a la transformació social, i l'accés per part de tothom a l'art, per a la transformació artística i cultural. Impulsem projectes artístics i culturals específics per a col.lectius i grups amb poc o nul accés a activitats d'art i creativitat de qualitat, tot retornant l'art i la cultura a les persones (totes). També impusem i col.laborem en projectes que fomenten la inclusió i la cohesió social, treballant en xarxa amb entitats i professionals d'atres àmbits.

Amb els diferents projectes i línies d'actuació d'ARTransforma, promocionem l'art i la cultura com a eines de foment de la creativitat (en el dia a dia), d'empoderament i de transformació, alhora que investiguem, innovem, diversifiquem i engrandim el ventall cultural existent, possibilitant noves formes d'art i també nous mitjans per a la creació i la participació artística".

 

                            Queralt Prats, impulsora i directora d'ARTransforma

T'agradaria treballar amb nosaltres? Fer un voluntariat? Ens pots escriure a info@artransforma.org o voluntariat@artransforma.org