Qui som

A ARTransforma sóm professionals de l'àmbit artístic, educatiu i social treballant col.laborativament i en diferents projectes. Una part important de l'equip la forma el voluntariat, present també en les tasques d'estructura de l'entitat i en cada projecte o acció.

queralt

“Durant segles es va pensar que la creativitat era un do innat que posseïen només unes quantes persones, però ara sabem que la creativitat és un ingredient que tothom té i que es pot educar i potenciar. També sabem que per a algunes persones, la creativitat és una manera de ser i de viure, que ens dibuixa camins cap a un món millor, més just, amb més oportunitats, i més bonic. I aquesta fita ens apassiona.

Amb la creativitat com a única via possible, hem creat i tirem endavant ARTransforma: canviant la mirada vers les arts, l'educació, les persones... imaginant i somiant, treballant de valent per a transcendir els somnis... amb una actitud oberta, convertint amenaces en reptes i oportunitats, compartint i aprenent, prenent riscos i gaudint dels processos.

ARTransforma és una entitat sense ànim de lucre, creada l'any 2009 per professionals de la cultura, de l'art i de l'àmbit social, amb l'objectiu de fomentar oportunitats de participació, educació i professionalització artística. Treballem per a fer realitat la resolució 48/96 de l'ONU: El dret a la cultura és un dret inalienable a la persona. La igualtat d'oportunitats pel que fa a l'accés a la cultura, a les obres d'art, al patrimoni i a les pràctiques artístiques és un dels valors de la identitat.

L'art per a la transformació social, i l'accés per part de tothom a l'art, per a la transformació artística i cultural. Impulsem projectes artístics i culturals específics per a col.lectius i grups amb poc o nul accés a activitats d'art i creativitat de qualitat, tot retornant l'art i la cultura a les persones (totes). També impusem i col.laborem en projectes que fomenten la inclusió i la cohesió social, treballant en xarxa amb entitats i professionals d'atres àmbits.

Amb els diferents projectes i línies d'actuació d'ARTransforma, promocionem l'art i la cultura com a eines de foment de la creativitat (en el dia a dia), d'empoderament i de transformació, alhora que investiguem, innovem, diversifiquem i engrandim el ventall cultural existent, possibilitant noves formes d'art i també nous mitjans per a la creació i la participació artística".

 

                            Queralt Prats, impulsora i directora d'ARTransforma

T'agradaria treballar amb nosaltres? Fer un voluntariat? Ens pots escriure a info@artransforma.org o voluntariat@artransforma.org