Projectes > Música i dansa per l’oblit, residències per a Gent Gran

Música i dansa per l’oblit, residències per a Gent Gran

Category: projecte

fotoProjecte artístic i creatiu amb persones grans, treballadors i voluntariat dels centres.

“L’art ens permet trobar-nos i perdre’ns al mateix temps” Thomas Merton

Les famílies, com a agent important en la vida dels participants, formen part del projecte en algunes sessions i accions.

El projecte contempla formació per als professionals dels centres, per tal de poder donar continuïtat a les accions, i promoure un espai de creativitat i benestar al llarg de tot el dia, cada dia.

“Ha estat un plaer poder formar d’aquest projecte. Tant com a professional com a persona. Més enllà de tota tècnica i metodologia que sense dubte m’ha fet enriquir com a terapeuta ocupacional i poder incloure noves maneres i eines per intervenir. Hi ha quelcom especial, alguna cosa que no s’expressa amb paraules i és que aquí no fa falta parlar, s’utilitza un altre canal: el cos, les mans, la boca, els ulls, els sons, els colors, les emocions…

Veure com la música arriba i arriba de veritat, i a més ho fa on moltes vegades es difícil d’arribar es realment emocionant.

M’agradaria destacar dos cassos: una senyora qui gràcies a aquestes sessions ha tornat a tocar el piano i a pintar, i una altre qui gairebé no manté la parla i ha arribat a entonar cançons i comunicar-se millor”.

Susana Egea, Terapeuta Ocupacional

 

“M’ha impressionat molt veure com persones que gairebé no parlen a les sessions canten, altres somriuen al sentir els instruments, interaccioneu amb les persones…, els canvis de ritme, la part final amb les llums i les finestres tancades, tot això sense parlar, només amb la música, el cant, el ball…

Però el que més m’ha agradat, de fet és perquè a mi m’agrada molt la platja, és l’escena que recrea el mar, el soroll de les ones, la sorra, el vent, les caracoles, l’aigua amb el pulveritzador, la tela gran fent d’oles, és molt invocador i arriba als sentiments”.

Paqui Yáñez, Directora del centre

Mira el vídeo

Més informació a info@artransforma.org

 

Amb el suport de: